-: Mar 07, 2019 / admin

Këshilla rreth fjalekalimeve

1
 1. Asnjëherë mos e jepni fjalëkalimin tuaj.Asnjëherë mos ia jepni fjalkalimin miqve,familjareve,etj. Një person qe mund te kete fjalëkalimin tuaj , ndoshta edhe aksidentalisht, mund ta kalojë fjalëkalimin tek të tjerët dhe ta keqpërdor atë.
 2. Mos përdorni vetëm një fjalëkalim.Ne te shumtën e rasteve ne shume llogari ne përdorim te njejtin fjalekalim pa e ditur rrezikun e tij.Andaj per cdo llogari te perdoret fjalekalim ndryshe nga tjetri sepse nese nje person mund te na gjej passwordin,atehere mund te kete qasje ne te gjitha llogarit tona.
 3. Fjalëkalimin të paktën të përmban 12 shkronja.Aq më gjatë te jetë fjalëkalimet aq me vështirë është për tu kyqur nga përsona te paautorizuar.
 4. Përdoreni numra, shkronja të mëdha dhe simbole ne fjalëkalimin tuaj.Konsideroni përdorimin e një $ në vend të një S ose një 1 në vend të një L, ose duke përfshirë një & ose%.
 5. Konsideroni përdorimin e two authentication . Shumë platforma ofrojnë një mundësi për të verifikuar identitetin tuaj nëse dikush futet në llogarinë tuaj nga një pajisje e panjohur. Metoda tipike është që të dërgoni një tekst ose një lloj tjetër mesazhi në një pajisje celulare të regjistruar për ju me një kod që duhet të shkruani në vërtetësinë që jeni me të vërtetë. Në shumicën e rasteve, nuk do t’ju kërkohet të përdorni këtë kod kur hyni në një pajisje si: kompjuteri, tableta ose telefoni juaj.
 6. Të ndërrohet fjalëkalimi juaj cdo 30,60,90 dite
 7. Mos bini pre e sulmeve te “phishing” .Jini shumë të kujdesshëm para se të klikoni mbi një link.Edhe nëse duket sikur është nga një link i besushem duke kërkuar që të hyni në, ndryshoni fjalëkalimin ose të jepni ndonjë informacion tjetër personal. Mund të jetë legit ose mund të jetë një mashtrim “phishing” ku informacioni që futni shkon tek një haker.

 

Posted in: Blog
Comments
One Comment
 1. Teknologjia sot says

  -: at 08/03/201911:16 #

  Keshilla me vlere. Bravo per artikullin.